Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
  • No products in the cart.
a

BOTOX


Τι είναι το Βοtοx (Μπότοξ) ή Dysport ή αλλαντοική τοξίνη Α;

Η Αλλαντική τοξίνη τύπου Α είναι μία πρωτεΐνη, η οποία παράγεται από το κλωστηρίδιο Botulinum και έχει γίνει γνωστή στον κόσμο, ως BOTOX. Eίναι αναμφισβήτητα ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η πλαστική χειρουργική για την εξαφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Κυκλοφορεί σε δύο (2 ) συσκευασίες: σαν Botox (Allergan) και σαν Dysport (Ipsen).
Είναι δημοφιλής θεραπεία το botox;

Το 2009 πραγματοποιήθηκαν 10 εκατομμύρια Botox (μποτοξ) / Dysport.
Πως δρα το Botox (μποτοξ) / Dysport;

Η πρωτεΐνη του Botox (μποτοξ) – Dysport ηρεμεί-χαλαρώνει συγκεκριμένους μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα, λόγω της μη σύσπασής των, να εξαλείφονται οι ρυτίδες του προσώπου.

Ποιες ρυτίδες εξαλείφονται;
Οι πιο συνηθισμένες ρυτίδες, οι οποίες εξαλείφονται, είναι:

1. το πόδι της χήνας ή οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια
2. οι ρυτίδες στο μέτωπο
3. οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια
4. 4οι κάθετες ρυτίδες στο στόμα και κυρίως στο άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστή).

Το Botox (μποτοξ) – Dysport έχει δράση όχι μόνο στις λεπτές αλλά και στις πιο βαθιές ρυτίδες του προσώπου.
Πότε χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά;
Η ίδια πρωτεΐνη χρησιμοποιήθηκε αρχικώς για να θεραπεύσει σε μικρά παιδιά το ραιβόκρανο καθώς επίσης και προβλήματα στραβισμού. Στην αισθητική εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1990 και από τότε αποτελεί το πιο δημοφιλές και το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Η πρωτεΐνη αυτή όχι μόνο εξαλείφει τις ρυτίδες αλλά αποτελεί και μέσο προστασίας για την μη εμφάνιση στο μέλλον.

Ποιος είναι ο χρόνος ανάνηψης;
Το Botox (μποτοξ) / Dysport δεν έχει χρόνο ανάνηψης. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να βγείτε έξω ή να πάτε στη δουλειά σας.
Είναι η θεραπεία αυτή κατάλληλη για μένα;

Η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους που προβληματίζονται με τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, τις ρυτίδες στο μέτωπο καθώς και τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια και θέλουν να δείχνουν πιο νέοι και πιο ξεκούραστοι.

Θα αλλάξει η έκφραση μου ή θα παραμορφωθώ;
Η θεραπεία με το Botox (μποτοξ) / Dysport χαλαρώνει συγκεκριμένους μύες του προσώπου. Όλοι οι άλλοι μύες λειτουργούν κανονικά. Έτσι δεν επηρεάζεται στο παραμικρό η έκφραση στο πρόσωπό μας. Προσοχή όμως, όσο απλό κι αν ακούγεται, η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται μόνο από γιατρούς, οι οποίοι έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και άριστη γνώμη της ανατομίας του προσώπου.

Πως θα δείχνω μετά το Botox (μποτοξ) / Dysport;
Πιο ξεκούραστος, πιο δροσερός και με καλύτερη ποιότητα δέρματος.

Υπάρχει πρόληψη των ρυτίδων με Botox (μποτοξ) / Dysport;
Η καλύτερη ιδέα δεν είναι να θεραπεύεις αλλά να προλαβαίνεις το σχηματισμό των ρυτίδων. Φυσικά αυτό είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Botox (μποτοξ) – Dysport.

Με ποια άλλη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί;
Το Botox (μποτοξ) / Dysport μπορεί να συνδυαστεί μ’ ένα μεγάλο αριθμό θεραπειών, όπως μικροδερμοαπόξεση, μεσοθεραπεία, υαλουρονικο οξύ και φυσικά με χειρουργεία.

Μπορεί το Botox(μποτοξ) / Dysport να αντικαταστήσει τις χειρουργικές επεμβάσεις;
Το Botox (μποτοξ) / Dysport ενεργεί συμπληρωματικά και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Πριν από τη θεραπεία
Πριν από τη θεραπεία θα έχετε μία εκτεταμένη συζήτηση με τον γιατρό για το τί σημαίνει Botox (μποτοξ) / Dysport και αν υπάρχουν προβλήματα ή επιπτώσεις στη υγεία.
Η θεραπεία

Κατά την διάρκεια της θεραπείας η πρωτεΐνη εγχύεται κατευθείαν στους συγκεκριμένους μύες του προσώπου με αποτέλεσμα μετά από 3-5 ημέρες να είμαστε έτοιμοι να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας. Επειδή χρησιμοποιείται μία πολύ μικρή βελόνη – η μικρότερη σχεδόν που υπάρχει – οι ασθενείς πιθανόν να αισθανθούν μια πολύ ελαφρά και τελείως παροδική ενόχληση. Ολόκληρη η διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά και φυσικά γίνεται από γιατρό, που έχει την καλύτερη εκπαίδευση.

Μετά τη θεραπεία
Μπορεί προσωρινά να εμφανισθεί κοκκινίλα, μικρό οίδημα, μελανιά ή πονοκέφαλος. Τις πρώτες έξι (6) ώρες απαγορεύεται κάποιο είδος μασάζ στο πρόσωπο, κι αυτό για να μην μετακινηθεί το Botox (μποτοξ) / Dysport σε άλλες περιοχές.
Επίσης καλό είναι να αποφευχθεί έντονη άσκηση το πρώτο 24ωρο μετά την έγχυση του φαρμάκου. Εάν δεν γίνει προσεκτικά μπορεί να παρατηρηθεί πτώση του βλεφάρου.
Είναι ασφαλές;

Αυτή η θεραπεία θα πρέπει να ξέρετε ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο και εφαρμόζεται για σχεδόν 20 χρόνια. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες, που αποδεικνύουν την ασφάλεια αυτής της θεραπείας.
Πόσο διαρκεί η δράση του Botox (μποτοξ) / Dysport;
Η διάρκειά του είναι 3-6 μήνες. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ιδεατά τον πρώτο μήνα πιθανόν να χρειαστεί ένα top up.
Εάν οι αρχικές ρυτίδες, είναι λεπτές και δεν είναι πολύ βαθιές, τότε ο ασθενής περιμένει 100% εξάλειψη των ρυτίδων.

Τι γίνεται μετά από συνεχόμενες θεραπείες με Botox (μποτοξ) / Dysport;
Κάποιος που χρησιμοποιεί για αρκετό καιρό το Botox (μποτοξ)/ Dysport μπορεί να περιμένει μια βελτίωση, όσον αφορά το βάθος, καθώς επίσης και το μήκος της αρχικής ρυτίδας. Αυτό συμβαίνει, διότι το δέρμα, λόγω του ότι οι μύες κάτω από αυτό δεν είναι σε συνεχή σύσπαση, έχει την δυνατότητα να αναγεννάται.

Ποια ηλικία είναι κατάλληλη για να αρχίσει κανείς Botox (μποτοξ) / Dysport;
Εάν αρχίσετε τη χρήση του Botox (μποτοξ) / Dysport νωρίς, πριν οι ρυτίδες γίνουν μόνιμες, τότε έχετε και το καλύτερο αποτέλεσμα.

Προβλήματα ή επιπλοκές μετά την θεραπεία με Botox (μποτοξ) / Dysport
Προβλήματα μετά απ’ το Botox (μποτοξ) / Dysport είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο. Μπορεί προσωρινά να εμφανιστεί κοκκινίλα, μικρό οίδημα, μελανιά, πονοκέφαλος. Ασθενείς με νευρομυϊκές παθήσεις πρέπει να ενημερώσουν το γιατρό. Επίσης δεν πρέπει να γίνει Botox (μποτοξ) / Dysport σε εγκυμονούσες.

Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές τεχνικές;
Το Botox (μποτοξ) / Dysport είναι μία από τις καλύτερες και αναντικατάστατες θεραπείες, όσον αφορά την πλήρη θεραπεία των ρυτίδων. Υπάρχουν υποκατάστατα, όπως τα peel ή τα laser ή η ιατρική μικροδερμοαπόξεση, τα οποία ναι μεν μπορεί να έχουν κάποια αποτελέσματα, αλλά ποτέ τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα του Botox (μποτοξ) / Dysport. Επίσης σε πολύ βαθιές ρυτίδες, το Botox (μποτοξ) / Dysport καλό είναι να συνδυάζεται με τα ενέσιμα εμφυτεύματα (Fillers), όπως αυτά του υαλουρονικού οξέος.

Σε τι διαφέρει το Botox (μποτοξ) / Dysport από το υαλουρονικό;
Το Botox (μποτοξ) / Dysport είναι η μόνη θεραπεία η οποία χτυπάει ακριβώς τις δυναμικές γραμμές-ρυτίδες του προσώπου κι αυτό συμβαίνει διότι χαλαρώνει-παραλύει ο μυς. Το υαλουρονικό, που εγχύεται ακριβώς κάτω από το δέρμα σε μια ρυτίδα – γραμμή, γεμίζει αυτήν την ρυτίδα-γραμμή και δεν έχει καμία δράση στους υποκείμενους μύες (αποκατάσταση του όγκου).

Στη δική μας πρακτική με τι συνδυάζεται συνήθως το Botox (μποτοξ) / Dysport;
Το Botox (μποτοξ) / Dysport πιο συχνά συνδυάζεται με το υαλουρονικό οξύ.

Botox (μποτοξ) / Dysport για υπεριδρωσία
Η υπεριδρωσία είναι μία κατάσταση στην οποία το σώμα παράγει μεγάλες ποσότητες ιδρώτα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αφήνει τις περιοχές εκείνες μια υγρασία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις καθημερινές ασχολίες του ανθρώπου. Οι πιο συχνές περιοχές οι οποίες θεραπεύονται είναι οι μασχάλες και τα πόδια.