Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
  • No products in the cart.
a

Blog

laseropt ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ;

Πώς να διαλέξεις το τέλειο λέιζερ αποτρίχωσης;

Μύρισε καλοκαιράκι και σε έπιασε το στρες που σε πιάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σχετικά με το πώς θα ξεφορτωθείς τις τριχες από το σώμα σου; Το λέιζερ έρχεται να σου αλλάξει τη ζωή αφού υπόσχεται να σου χαρίσει λείο δερματάκι απαλλαγμένο από κάθε είδους τριχούλα.
Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν καθίσεις στην καρέκλα του ειδικού και αποθέωσε την ομορφιά σου! Η αποτρίχωση με laser σε όλο το πρόσωπο αλλά και το σώμα, είναι μια σημαντική θεραπεία. Ειδικά για το προσωπάκι σου μην ξεχνάς πως πρόκειται για μία ορμονοεξαρτώμενη περιοχή που απαιτεί περίπου 15-20 συνεδρίες κάθε ενάμισι έως δύο μήνες για να πεις με βεβαιότητα ότι καθάρισες από τις αντιαισθητικές τριχούλες. Για τις υπόλοιπες περιοχές 8-10 συνεδρίες ανά δίμηνο, είναι απαραίτητες για να λάμψεις χωρίς ίχνος τρίχας.  Εξάλλου το βασικό είναι πως το λέιζερ είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης αφού δεν υπόσχεται μόνο να εξαφανίσει τις αντιαισθητικές τριχούλες για πάντα αλλά το κυριότερο… το πραγματοποιεί!
Η καθηγήτρια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Άννα Σολωμού κάτοχος BSc Αισθητικής και κοσμητολογίας, MSc στην αισθητική φροντίδα και άσκηση στην προαγωγή υγείας και διαχείρησης του στρεςς, μας χαρίζει τις πολύτιμες συμβουλές της απαντώντας σε όλες τις απορίες μας περί λέιζερ.
Πότε πρέπει να επιλέξουμε το λέιζερ για την αποτρίχωση μας;
Ιδανικό άτομο για την εφαρμογή λέιζερ είναι άτομα με χαρακτηριστικά το ανοικτό χρωμα δέρματος με σκούρα τρίχα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι φωτότυποι δεν μπορούν να εφαρμόσουν την τεχνική του λέιζερ αλλά χρειάζεται περισσότερη προσοχή ώστε να επιλεχθεί το σωστό μήκος κύματος. Η εμπειρία και η γνώση του χειριστή με ποιοτικά μηχανήματα αποτρίχωσης είναι το κριτήριο για να εξασφαλιστεί το μέγιστο αποτέλεσμα. Πολλές είναι οι φορές που επιβάλλεται να κάνει κάποιος λέιζερ όπως στις περιπτώσεις που έχουμε θυλακίτιδα (τρίχες γυρισμένες προς τα μέσα) και η χρήση άλλων μέσων όπως ξυράφι ή κερί επιδεινώνει την κατάσταση.
Πότε δεν πρέπει να επιλέξουμε το λέιζερ για την αποτρίχωση μας;
Αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμες τριχούλες όπως ξανθές ή άσπρες τρίχες ή ακόμη πολύ μικρές τριχούλες όπως χνούδι καλά θα κάνεις να μην επιλέξεις το λέιζερ για να τις εξαφανίσεις σύμφωνα με τη γνώμη της ειδικού. Επίσης σε περιπτώσεις που η τριχοφυΐα οφείλεται λόγω ορμονικών διαταραχών καλό είναι να προηγηθεί της αποτρίχωσης με λέιζερ, θεραπευτική αγωγή από ιατρό για την ρύθμιση των εν λόγω ενδοκρινολογικών διαταραχών.
Μπορούμε να κάνουμε λέιζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Αντίθετα με ότι μπορεί να πίστευες μέχρι τώρα, το λέιζερ είναι μια θεραπεία που δεν απαγορεύεται για τις μέλλουσες μανούλες. Πολύ συχνά οι έγκυες γυναίκες ρωτούν, κατά πόσο είναι ασφαλές το λέιζερ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ενέργεια του λέιζερ δεν μπορεί να διαπεράσει την επιδερμίδα, το χόριο, τον πλακούντα και το αμνιακό υγρό! Άρα το λέιζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κατάλληλο και για αυτή την περίοδο της ζωής σου και είναι απόλυτα ασφαλές. Βέβαια για καθαρά προληπτικούς λόγους στην περιοχή του μπικίνι καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση του κατά τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης.

Ποια είναι τα μηχανήματα λέιζερ που πρέπει να επιλέξουμε για να απαλλαχτούμε από την τριχοφυΐα;
Η κ. Σολωμού, ειδικός στις τεχνικές αποτρίχωσης με laser προτείνει τον αλεξανδρίτη μηχάνημα με σπρέι ψυχρού ψεκασμού, που αποτελεί ασφαλή λύση για οποιοδήποτε τύπο επιδερμίδας αφού είναι “πιο πρακτικός, πιο αποτελεσματικός και με λιγότερες παρενέργειες”. Το διοδικό λέιζερ αποτρίχωσης είναι μια ακόμη επιλογή που έχεις, αφού υπόσχεται πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα.
Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε λέιζερ και κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία;
Πρόσωπο και σώμα έχουν διαφορετικές ανάγκες και επομένως η συχνότητα που πρέπει να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία διαφέρει. Για το πρόσωπο που είναι μία ορμονοεξαρτώμενη περιοχή απαιτούνται περίπου 15-20 συνεδρίες κάθε ενάμισι έως δύο μήνες ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές απαιτούνται 8-10 συνεδρίες ανά δίμηνο, ανάλογα πάντα και με τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας. Για το πρόσωπο κάθε ενάμιση μήνα που είναι ο χρόνος που κάνει την επανεμφάνιση της η τρίχα και για το πρόσωπο πριν τους 2 μήνες μετά το πέρας της προηγούμενης θεραπείας θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία του λέιζερ.
Πότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στη φάση της συντήρησης;
Στη φάση της συντήρησης περνάμε όταν οι τρίχες είναι πολύ λίγες και βγαίνουν πολύ αραιά. Τότε ίσως χρειαστεί να ξαναεπισκεφτείς τον ειδικό για 2-3 φορές και μετά αποχαιρέτησε μια για πάντα τις ανεπιθύμητες τριχούλες.
Πόσο κοστίζει η θεραπεία με το λέιζερ;
Στην αγορά οι τιμές κυμαίνονται στα €30 τα δεκαπέντε λεπτά.