Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
  • No products in the cart.
a

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ

Στο Euphoric Spa & Beauty διαθέτουμε δύο τεχνολογίες σε μηχανήματα αποτρίχωσης με laser. Αλεξανδρίτη (755nm) και Διοδικό (diode 808nm). Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα δύο αυτά είδη laser είναι τα πιο αποτελεσματικά, ενώ η φωτόλυση (IPL) είναι η τελευταία σε αποτελεσματικότητα. (Βιβλιογραφία: Dermatology 2nd edition Bologna et al 2008, κεφ. 137 Laser therapy, σελ 2015)

Ορισμένοι μάλιστα αμφισβητούν το κατά πόσο η φωτόλυση οδηγεί σε μόνιμη αποτρίχωση. Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα βέβαια μεταφράζεται σε λιγότερες συνεδρίες και πιο οικονομικό αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι στο χώρο μας διαθέτουμε και τα δύο πιο αποτελεσματικά laser, μας επιτρέπει να επιλέγουμε το καταλληλότερο ανά περιστατικό και να κάνουμε και συνδυασμούς θεραπειών.

Αποτρίχωση με laser alexandrite (με μήκος κύματος 755 nm)
Το laser Αλεξανδρίτη είναι διαδεδομένο και καταξιωμένο στην Κυπριακή αγορά και εντυπωσιάζει με την ευχέρεια που έχει στην εξάχνωση της τρίχας, φέρνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Πονάει κάπως λιγότερο από διοδικά παλαιότερης τεχνολογίας και θεωρείται πως υπερτερεί λίγο σε πιο ανοιχτόχρωμα δέρματα και τρίχες.
Είναι μια απόλυτα ασφαλής και αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος. Το laser είναι ενισχυμένη ακτίνα φωτός η οποία μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια που ενεργεί θερμικά σε καθορισμένους ιστούς. Η δέσμη φωτός του laser alexandrite απορροφάται επιλεκτικά μόνο από τη μελανίνη της τρίχας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει επιλεκτική εστίαση ενέργειας στο θύλακα της τρίχας και πρόκληση βλάβης χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα ή τον υπόλοιπο οργανισμό.
Αποτρίχωση με laser δεν μπορεί να γίνει σε άτομα με άσπρες ή ξανθές τρίχες διότι αυτές δεν περιέχουν ή περιέχουν ελάχιστη μελανίνη.
Ο κύκλος ζωής της τρίχας έχει τρία στάδια (αναγενές, καταγενές, τελογενές).
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας επηρεάζονται όσες τρίχες βρίσκονται στην αναγενή φάση και όχι στην καταγενή ή την τελογενή. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να γίνουν επαναληπτικές συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αποτρίχωση με laser γίνεται για αισθητικούς αλλά και για ιατρικούς λόγους, όπως πχ η θυλακίτιδα που είναι ιδιαίτερα συχνή σε γυναίκες στην περιοχή του μπικίνι, όπου η αποτρίχωση με laser αποτελεί τη μοναδική, ενδεδειγμένη μέθοδο καθώς επίσης και σε περιπτώσεις ιδρωταδενίτιδας. Στο χώρο μας χρησιμοποιείται το μηχάνημα Apogee 5500 της Cynosure. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τον φωτότυπο (χρώμα) δέρματος, το πάχος και χρώμα της τρίχας, το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας και την περιοχή εφαρμογής.
Οι πολύ λεπτές ανοιχτόχρωμες τρίχες έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις χοντρές και σκούρες τρίχες. Ακόμη ορμονικοί λόγοι ή λήψη κάποιων φαρμάκων ίσως να επιβάλλουν περισσότερες επαναλήψεις. Ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συνεδρία εξαρτάται από την έκταση της περιοχής. Για το άνω χείλος και πηγούνι απαιτούνται λίγα λεπτά, ενώ για τα πόδια περίπου ενάμιση ώρα. Η διαδικασία χαρακτηρίζεται σαν αίσθημα τσιμπήματος. Οι περισσότεροι ασθενείς το ανέχονται χωρίς αναισθητική κρέμα.
O αριθμός των εφαρμογών και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:
1. Την περιοχή εφαρμογής
2. Το πάχος και το χρώμα της τρίχας
3. Το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας
4. Το χρώμα του δέρματος

Επίσης, οι πολύ λεπτές ανοιχτόχρωμες τρίχες, έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις σκούρες και χοντρές τρίχες. Γενικά, σε περιοχές με χοντρές και σκούρες τρίχες, από τη δεύτερη κιόλας εφαρμογή η μείωση της τριχοφυΐας φτάνει και άνω του 50%.Ακολουθούν συμπληρωματικές συνεδρίες για πλήρη και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Διοδικό λέιζερ
Ο κυριότερος λόγος που το επιλέξαμε, πέραν της εξαιρετικής αποτελεσματικότητάς του, είναι το προφίλ ασφαλείας του, καθώς το μεγαλύτερο μήκος κύματος του το κάνει να δρα βαθύτερα, ‘αποφεύγοντας’ τη μελανίνη στην επιδερμίδα.

Για το λόγο αυτό είναι ασφαλέστερο σε σχέση με τον Αλεξανδρίτη, ειδικά σε μελαχρινές επιδερμίδες και σε περιόδους ηλιοφάνειας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και να μπορούμε να αναλάβουμε και πιο σκούρες επιδερμίδες.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του διοδικού μας είναι η μεγάλη του ταχύτητα που μας επιτρέπει να κάνουμε αποτρίχωση σε μια πλάτη σε 10 μόλις λεπτά.
Πέρα από τη θεωρητική του κατάρτιση, η σταθερότητα του χειριστή εγγυάται την εμπειρία καθώς και τη γνώση του μηχανήματος, αλλά και των δικών σας παραμέτρων, που πρέπει να αναπροσαρμόζονται μετά από κάποιες συνεδρίες.

Μετά την εφαρμογή laser το δέρμα μπορεί να εμφανιστεί ήπια τοπική ερυθρότητα, ίσως και οίδημα που διαρκούν μερικές ώρες έως και 1 μέρα. Τις επόμενες μέρες συστήνεται αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και χρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας.